понедельник, 8 мая 2017 г.

ВІД БОГА: Лао


        ― Лао! Що потрібно робити, щоб доторкання дітей до наших знань не давало потім “відкатів” у зворотній бік?
        ― По-перше, треба розвивати в дітях любов, саме любов! Тоді — неможливі “відкати”. Душа, яка виросла у якості кохання, не зможе деградувати!
        По-друге, треба прагнути до створення, по можливості, саме колективів дітей (або дітей і дорослих) по типу лісових ашрамів — з чистим та гармонійним середовищем для життя і спілкування. Саме в такому середовищі можна закласти душам міцні позитивні засади життя, моральності, взаємодії зі світом живої природи. Лісові школи — це можливість не дати загинути тим паросткам добра, яким поки що потрібен постійний догляд.
        А життя “білої ворони” ― є зазвичай непосильним для душі у дитячому тілі. Протистояти поодинці агресивному примітивізму — спроможні тільки дорослі і сильні люди.
        Також не всі діти можуть самостійно витримати спокуси тупої задоволеності гуни тамас.
        Але якщо поряд будуть супутники на Шляху, то дитина — навіть зі спершу відкинутого навколишнім середовищем вигнанця — стає, приймаючи нову позитивну роль, одним з героїв-першопрохідців, захисників добра!
        Дуже важлива для дітей наявність однодумців — як серед дорослих, так і в дитячому середовищі!
        … У дітях повинні бути закладені основи розвитку у вигляді зростання любові! Тоді майбутні труднощі, включаючи спокуси егоїстичного ставлення до світу, — стають менш небезпечні.
        Основою, фундаментом виховання душ будь-якого віку повинна бути любов! Це робить неможливою у майбутньому їх тотальну деградацію! Той, для кого руки духовного серця — що дарують, що творять любов — стали основою життя душі, той не може впасти! Саме на такому фоні має проходити розвиток інтелекту! Здоровий і радісний спосіб життя в гармонії з природою, дарування любові – так треба виховувати душі! Розвиток сердечної любові до кожного створіння Творця — допоможе дитині на духовному Шляху! Лісові школи — це можливість створення духовного середовища для росту!
        Навколо вас повинен бути сад молодих, чистих душ! По всій Землі потрібно робити “полісад”: очаги цього квітучого саду!
        ― А як допомогти тим, хто відвертаються від любові?
        ― Багато життів у них попереду…
        Божа допомога приходить до того, хто сам шукає, як допомогти іншим!


Наводяться цитати з книги Класика духовної філософії та сучасність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий